Ode aan de liefde

Een vriendin van me schreef een hele mooie blog op FB. Ze zoekt naar haar ware liefde.
Ze heeft beschreven waar denk ik iedereen naar hunkert.
Lieve Ria Kerstens: he is out there!

“Ik wil de vrouw zijn naar wie je verlangt en hunkert. Voor wie je midden in de nacht in je auto stapt en je, met een glimlach op je gezicht, weer en wind trotseert. Je warme schoot zijn als je moe bent en zachtjes over je haren geaaid wilt worden. De vrouw zijn bij wie je ‘thuis’ wilt komen. De eerste aan wie je wilt vertellen als je hart overloopt van blijdschap. Degene bij wie je je tranen durft te laten lopen.
Ik wil je praatpaal zijn of je bliksemafleider. Je vrouw, je moeder, je hoer. Ik wil je afremmen of over de rand duwen, je troosten of een spiegel voorhouden.
Ik verlang er naar te vertrouwen dat het goed is, ook al ben je mijlenver van me vandaan. Ik wil de waarheid in je ogen zien, ook met mijn ogen dicht. Ik wil met je over de grond rollen van het lachen, urenlang zwijgend in de auto zitten, maar ook intense gesprekken voeren bij kaarslicht en een mooie fles wijn. Je gesnurk in mijn oor horen als je me in bed klemvast in je armen houdt. Alsof ik het cadeautje ben waar je jaren op gewacht hebt en je nooit meer kwijt wilt raken. Veelbetekende blikken uitwisselen op een saai feestje om vervolgens samen hartkloppingen te krijgen op een donker bospad.
Ik wil met je brainstormen, een schop onder mijn kont krijgen of een trotse blik. Je goede raad in acht nemen of glimlachend in de wind slaan. Ik wil je ruimte geven, en van je krijgen. Van de daken schreeuwen hoe verliefd ik op je ben en over je klagen bij vriendinnen. Met je door het leven huppelen en je handen vast houden tijdens je zwartste nacht. Me in luxe baden of samen op een houtje bijten.
Gewoon van je houden met heel mijn hart en ziel…

truelove

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s