verleiding op afstand

sterren

Dinsdag.
Een avond waarin ik mijzelf verloor in de ogen van Chris. Alles klopte, behalve dan dat we niet bij elkaar waren. Even leken we dat helemaal vergeten te zijn. Mijn hart klopte voor twee en fluisterend vertelde ik hem dat het leek alsof ik hem kon voelen. Zijn hand in de mijne. Zijn lippen leken mijn mond gevonden te hebben. Ik zag dat Chris het warm kreeg of was het mijn eigen lichaam dat vlam gevat had?
Toen Chris even een glas water ging halen, heb ik mezelf in het Skype scherm bekeken, was ik wel verleidelijk genoeg? Ik liet mijn nachthemdje wat van mijn schouder zakken..
Chris kwam terug zijn slaapkamer op en ik heb hem uitgedaagd. ‘Ga jij altijd met je spijkerbroek aan in bed liggen?’ Hij nam de uitdaging aan en maakte de riem van zijn broek los…
Ik hield mijn adem in. Het beeld haperde en ik geloof dat zijn ipad even om viel maar zag opeens Chris staan in zijn strakke boxer. Onwennig. Maar zijn ogen glinsterden. Nu jij, zei hij.
Helaas, grapte ik, ik heb mijn nachthemd toch al aan, zie je wel?
‘Nou, die kan ook gewoon uit hoor’…zijn stem klonk opeens anders. Ik voelde mijn hart nog sneller kloppen. Ik schoof de bandjes van mijn nachthemdje nog wat meer omlaag. ‘En nu liggen jij’, zei ik. Ik weet niet meer wie boven lag en wie onder maar we hebben elkaar intens lang aangekeken. En het was dat moment waarop ik brak. Ik probeerde mijn tranen nog te verstoppen. Ik was toch de verleidelijk vrouw hier en niet de onzekere troela die meteen in tranen uitbarst.
Waarom die tranen vielen? Chris was zo dichtbij. Zo intens dichtbij. Maar er zat een wereld tussen ons.

Hij veegde mijn tranen weg door de sterren te laten zien uit zijn slaapkamerraam. Even rust. Even ontsnappen aan dat intense moment.

De dag erna voelde ik me heerlijk. We hadden samen een intieme avond gehad, mooier kon niet. Gepraat, gelachen, gehuild en genoten.
Het voelde dan ook als een slag in mijn gezicht toen Chris me twee dagen later niet mee naar boven nam. De afstand lijkt groter dan ooit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s