Klik

Of het klikt tussen mensen wordt meestal in de eerste seconden van een ontmoeting bepaald. Is er chemie of niet? Vonkt het of vonkt het niet. (van afkeer of van aantrekkingskracht). Om chemie nog even nader te verklaren heb ik even Google zijn werk laten doen: http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gezondheid/seksualiteit/chemie-eigelijk-tussen-twee-mensen.47191 (blij om te zien dat Google mijn vraag ook best goed vond)

Waarom ik mij dit afvraag? Een buurvrouw (single en een tikkeltje wereldvreemd) hier in Frankrijk heeft me met handen en voeten proberen uit te leggen wat haar dit weekend is overkomen. Ze moest duidelijk haar verhaal kwijt en ik was een gewillig slachtoffer. Bovendien begeef ik me niet onder haar sociale contacten dus kans op roddelen is klein. Ter aanvulling, deze buurvrouw heb ik een paar maanden terug ooit twitter-les gegeven, dat u dit even meeneemt in dit verhaal. Deze buurvrouw heeft namelijk een eigen bedrijfje in sieraden en wilde iets meer exposure van haar spulletjes.

Ze heeft afgelopen weekend een man ontmoet. Via twitter. En is nu helemaal hoteldebotel van haar padje af. Überhaupt over het feit dat ze “iemand heeft ontmoet” en dat ze die persoon eigenlijk niet kent, maar dat het toch zo vertrouwd al lijkt. Haar wangen kregen een blosje toen ze me vertelde dat hij haar mooi vond. (ter aanvulling, haar twitter ava is een foto die ik een tijdje terug van haar nam, ze keek op een bepaalde manier voor zich uit, dat ik die foto wel moest nemen).

“Het klikt dus tussen jullie”, was mijn samenvatting van haar verhaal.”Mooi, geniet ervan.” Een beetje hopeloos gooide ze haar handen in de lucht. Haar ogen zochten naar de mijne, kon ik haar niet nog een lesje geven?

Ik heb haar een knipoog gegeven. Nee, van twitter en van klikjes weet ik niks af. Ben ik blij dat ik voor haar geen Facebook profiel heb aangemaakt. Maar eigenlijk denk ik het volgende: ze wilde haar sieraden via het internet verkopen, misschien heeft zij zelf nu wel goud gevonden.

chemie

p.s. ik moet haar twitter bio toch eens even checken, want heb het idee dat ze met haar one-liner meer verkoopt dan alleen sieraden.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s